Fleischmann geschiedenis


Fleischmann Auto Rallye

De Grote Winnaar ! op gebied van racebanen,

Fleischmann auto rallye racebanen zijn niet meer te koop in de winkels sinds 1990.
Geweldig zo’n autorace, geweldig ook die opwindende atmosfeer ronde na ronde nieuwe spanningen.
Ja, met zo’n FLEISCHMANN RACEBAAN en RACEWAGENPARK beleeft men z’n hobby werkelijk.
Op topsnelheid door de bochten van een 2 , 4, 6 baanscicuit dat is werkelijk een belevenis, steeds sneller want het uiterste wordt van onze coureurs met hun pijlsnelle racewagens verlangd.
Ook u gaat dit echt meemaken met uw eigen racewagen op een echte racebaan …….. een FLEISCHMANN AUTOBAAN.
Door de robuuste constructie heeft deze racebaan dan ook de minimale slijtage en een maximale prestatie.
Wij garanderen U de beste en daardoor ook het meest verkochte autoracebaan, een echte FLEISCHMANN AUTOBAAN voor de sportieve coureur.
Alle baandelen zijn vervaardigd uit Flexo kunststof en voorzien van brede stroomgeleidingen en door de grote verscheidenheid aan baanstukken is het direct mogelijk elke gewenste racebaan te bouwen.
Baanstukken in internationale afmetingen 180 mm breed en 90 mm spoorafstand op een schaal van 1:32. Brede stroomgeleidingen welke vlak in de baanstukken zijn gemonteerd.
FLEISCHMANN heeft vlakke en hellingbochten ook wel genoemd kuipbochten in drie verschillende uitvoering Binnenkuipbocht 3154, Middenkuipbocht 3151, 3152 Buitenkuipbocht.  
Doorslaggevend voor de autoracebaan is dat deze volgens de internationale normen, op schaal is gebouwd.
Alle afmetingen, ook die van de geleiderstroken en de geleiderschoenen zijn internationaal geconstrueerd met het grote voordeel dat ook andere merken op FLEISCHMANN AUTORACEBANEN en omgekeerd, de auto’s  op andere banen kunnen rijden.

Fleischmann is gestopt met productie rond 1989 na een duur van ongeveer 22 jaar een top product te hebben verkocht op het gebied van autoracebanen.
In de jaren zestig, toen slotcar racing zeer populair werd heeft Fleischmann besloten om de markt te betreden met model auto racenbanen. In 1967 kwam de eerste "Rally van Monte Carlo" beschikbaar.
Aan het einde van de jaren tachtig (1989), tijdens de ergste periode van slot car racing, was Fleischmann helaas gedwongen te stoppen met de productie van Auto-Rallye.

MANNEN ......... DÁT IS RACEN...........................